Нові стандарти громадської участі

Нові стандарти громадської участі

02-Apr-2016

У Житомирі, Бердичеві та Ірпені представники міської влади та громадськість знайомилися з партиципаторним бюджетуванням.

Під час семінарів Фундації ПАУСІ «Громадський бюджет: від концепції до реалізації – досвід міст України» представники Житомира та Ірпеня ознайомилися з практикою Польщі, де вже понад 180 міст запровадили громадський бюджет, а також з досвідом Черкас та Чернігова, які в минулому році, одними з перших міст в Україні запровадили бюджети участі.

Також експерти Фундацій ПАУСІ взяли участь у круглому столі з  запровадження громадського бюджету у Бердичівській міській раді.

Чернігівській досвід був презентований Оленою Лисенко, заступником начальника фінансового управління Чернігівської міської ради, членом Робочої групи з питань розробки основних положень та принципів громадського (партиципаторного) бюджету в місті Чернігові.

З практикою першого року впровадження громадського бюджетування у місті Черкаси учасників семінарів ознайомила Людмила Проценко, БО «Від серця до серця», член Координаційної ради з питань партиципаторного бюджету у місті Черкаси.

Новина у виданні "Земля Бердичівська"

Новина на сайті Житомирської міської ради

Новина на сайті Ірпінської міської ради

Навчання відбулося в рамках Проекту Фундації ПАУСІ «Громадський бюджет – спільний успіх активних громадян та відкритої влади», який реалізується за сприяння Польсько-канадської програми підтримки демократії.

Презентація Бюджет участі м.Чернігів

Презентація Громадський бюджет м.Черкаси

Вищезазначеним Проектом Фундації ПАУСІ передбачено: навчання посадовців міської влади, громадських активістів з питань методології запровадження партиципаторного бюджетного процесу; навчальна поїздка до Польщі; опрацювання за допомогою українських та іноземних експертів та запровадження у містах-партнерах Проекту механізмів формування місцевих бюджетів за участю громадян.