Школа модераторів

Школа модераторів

16-May-2016

Посадовці та активісти об'єднаних територіальних громад пройшли навчання та отримали навички з організації та проведення публічних заходів у рамках консультацій з громадськістю.

Школа модераторів була організована 5-6 травня 2016 року у рамках Проекту «Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об'єднаних громад», який реалізується Фондом «Школа лідерів» (Варшава) http://www.szkola-liderow.pl та Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ та співфінансується з коштів Польсько-канадської програми підтримки демократії, що фінансується в рамках Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ РП і Уряду Канади.

Учасники семінару представили проекти Положень про громадські консультації у своїх громадах, робота над якими розпочалася після вступного семінару Проекту. За допомогою польських експертів та українських консультантів були обговорені пропозиції щодо вдосконалення зазначених проектів Положень перед їх внесенням на розгляд представницьких органів влади громад. Також представники громад ознайомилися з різними формами проведення публічних заходів в рамках консультацій з громадськістю.

У навчанні взяли участь польські експерти Проекту: Адам Ґжеґжулка – директор Відділу організаційного забезпечення у Виконкомі столичного міста Варшави, Пшемислав Майор, Керівник відділу комунікації з громадськістю виконавчого комітету в Бєруню, Магдалена Тхужніцка – членкиня правління «Школи лідерів», керівник команди політичних програм. Також до проведення Школи були залучені українські консультанти Проекту: Роман Широких, Людмила Проценко, Ірина Синельник.

Участь у Проекті беруть громади:

  • Чернігівська область: Кіптівська, Вертіївська, Деснянська;
  • Полтавська область: Омельницька, Пирятинська, Новоаврамівська, Покровсько-Багачанська;
  • Черкаська область: Мокрокалигірська, Білозірська, Єрківська;
  • Херсонська область: Музиківська.

Презентації Школи:

Путівник модератора
Форми проведення публічних заходів в рамках консультацій з громадськістю