Активна молодь – успішна громада

Активна молодь – успішна громада

17-May-2016

Громадською організацією Центр досліджень європейської єдності за підтримки Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ та Благодійного фонду Богдана Гаврилишина реалізується Проект «Активна молодь – успішна громада».

Проект впроваджується у чотирьох селах Ніжинського та Ічнянського районів Чернігівської області для учнів 6 – 11 класів. У кожній школі проведено три лекції про активне громадянство, лідерство та соціальні проекти. За рейтингом активності з кожної школи відібрано найбільш активних та небайдужих учнів, які продовжать навчання влітку у дводенному тренінгу. В рамках тренінгу учасники отримають знання з питань самоврядування, контролю бюджету, прав людини та можливостей для розвитку їх рідних громад.

Кожна теорія буде закріплена практичним завданням, що допоможе як зміцнити розуміння теми, так і налагодити комунікаційні навички учасників. Крім того, учасники підготують колективні проекти для вирішення соціальної проблеми свого села – переможець отримає грошову винагороду для його реалізації. Усі інші проектні пропозиції отримають консультаційну підтримку експертів Центру та його партнерів. Реалізація завдань Проекту передбачає також зміцнення сімейного інституту та об`єднання громади через залучення дорослого населення села до проектів молоді, які будуть реалізовуватись в рамках проекту.