Об’єднані громади Чернігівщини розпочали громадські консультації

Об’єднані громади Чернігівщини розпочали громадські консультації

31-Aug-2016

Три об’єднані громади Чернігівщини – Деснянська, Кіптівська та Вертіївська, які є учасниками Проекту «Без мешканців не вдасться», затвердили положення про громадські консультації та почали застосовувати документ на практиці.

У Кіптівській об’єднаній громаді минулого тижня стартувало анкетування щодо облаштування території у центрі села Прогрес. За словами начальника відділу культури ОТГ Ірини Дубик, поблизу будинку культури у рамках декомунізації було знесено пам’ятник Леніну, тож виникла необхідність облаштувати територію. «Ми вирішили провести громадську консультацію і спитати думку мешканців з цього питання», - зазначила вона.

Серед жителів села поширено анкети, у яких пропонується відповісти на кілька питань. Місцева влада цікавиться думкою мешканців, як саме варто облаштувати територію, що варто встановити на місці пам’ятника, кому присвятити новий пам’ятний знак чи пам’ятник. Крім того, анкетування триває у мережі Інтернет. Підсумки опитування будуть відомі за два тижні, але, за словами І.Дубик, уже сьогодні при попередньому розгляді анкет помітно, що жителі села виявлять активність та готові долучитися до робіт з облаштування території.

До речі, у центрі громади – у Кіптях – наприкінці минулого тижня відбулося відкриття центру надання адміністративних послуг. Голова Кіптівської об’єднаної громади Володимир Кучма переконаний, що децентралізація відкриває перед жителями сіл більше можливостей, але одночасно вимагає активності і відповідальності місцевих громад.

Що замість Леніна: сіверяни облаштовують «насиджене» місце вождя
Об’єднані громади розпочали громадські консультації

Проект «Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об’єднаних громад» реалізується в Україні Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ та Фондом «Школа лідерів» (Варшава) та співфінансується з коштів Польсько-канадської програми підтримки демократії, що фінансується в рамках Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ РП і Уряду Канади. Його учасниками є 10 об’єднаних громад з чотирьох регіонів України – Чернігівської, Черкаської, Полтавської та Херсонської областей.