Зв'язок з мешканцями

Зв'язок з мешканцями

07-Sep-2016

Об'єднані територіальні громади Черкащини за підтримки Фундації ПАУСІ продовжують вдосконалювати систему консультацій з мешканцями.

У рамках Проекту «Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об'єднаних громад» було здійснено візит консультанта Проекту Людмили Проценко до об'єднаних громади Черкаської області, які є учасниками Проекту.

У Мокрокалигірській територіальній громаді були обговорені питання стосовно процесу проведення консультацій, визначені сильні та слабкі сторони в залучення громади до процесу прийняття рішень на рівні об’єднаної громади. Посадовці поділилися досвідом проведення консультацій з питань загосподарювання приміщення колишньої школи та з питання облаштування території парку. Представники громади зазначили що громадські консультації є дуже зручним методом для вирішенні різних питань, що потребують додаткової уваги та мають спірний характер. Також завдяки проведеним консультаціям нівелюються межі між владою та громадою.

Представники Єрківської об’єднаної територіальної громади розповіли про виклики, які стоять перед ними на шляху розбудови громади. В червні 2016 року громада затвердила Положення про проведення громадських консультацій та найближчим часом планують провести перші такі консультації.

У Білозірській територіальній громаді успішно застосовуються громадські консультації як ефективний спосіб при узгодженні питань що мають неоднозначний характер. Досвід при проведенні консультацій, який вони вже набули, дає можливість їм стверджувати що запропонований метод впливає на формування позитивного іміджу представників влади серед мешканців громади та дозволяє безконфліктно вирішувати складні питання.

Під час поїдки у громадах були обговорені подальші крокі у реалізації Проекту «Без мешканців не вдасться», зокрема візит польських експертів, що планується найближчим часом.

Поїздка була організована у рамках Проекту «Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об'єднаних громад», який реалізується Фондом «Школа лідерів» (Варшава) та Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ та співфінансується з коштів Польсько-канадської програми підтримки демократії, що фінансується в рамках Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ РП і Уряду Канади.