Нові можливості громадського бюджету для Балтської ОТГ

Нові можливості громадського бюджету для Балтської ОТГ

16-Jul-2017

12 – 14 липня для представників Балтської об’єднаної територіальної громади проходив триденний семінар «Партиципаторний бюджет: шлях до налагодження діалогу в громаді».

Як бути господарями у своїй громаді? Виявляється - це можливо, варто тільки захотіти і трохи повчитися, звернувшись до досвіду європейських країн. Тим більше, що в рамках програми «Громадський бюджет» досвідчені тренери та консультанти провели семінар для громадських активістів, голів вуличних комітетів, ОСН, сільських старост, працівників органів місцевого самоврядування.

Захід проходив у рамках Проекту «Публічні проекти від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства». Проект реалізується Фондом Східна Європа та Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу та Проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), який впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів і фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

Програма семінару складалася з п'яти модулів, які об'єднали в собі теорію і виконання практичних завдань.

Роботу семінару в Балті організовували менеджер Фундації ПАУСІ Леонід Донос, тренер Роман Широких та експерт Фундації Пшемек Гурскі.

У роботі семінару взяла участь муніципальний радник, координатор програми «Громадський бюджет» у м.Бельци (Молдова) Рената Гредінару.

В роботі семінару взяли участь заступник голови Балтського міськради Валерій Желіховський, секретар міськради Тетяна Матлашевська.

 

 

Учасники семінару, перш за все, визначили пріоритетні напрямки життєдіяльності громади, а вже потім шукали шляхи їх вирішення, з активною участю жителів населених пунктів.

Робочі групи працювали над пропозиціями щодо реалізації актуальних питань, відповідаючи на питання «Що змінювати?», «Яким чином?», «Для чого змінювати?».

Серед питань, які є актуальними в Балтської об'єднаної територіальній громаді, були названі: громадянська освіта громадян і залучення їх до участі в житті міста, ремонт доріг і тротуарів, створення ландшафтного кодексу, куди входить розвиток туристичної інфраструктури, енергоефективність, будівництво спортивних майданчиків.

За матеріалами сайту http://baltalife.org/