Напрямок

Будівельна експертиза схвалила проекти модернізації опалення будівель Вознесенської лікарні!

Будівельна експертиза схвалила проекти модернізації опалення будівель Вознесенської лікарні!

04-Aug-2017

Миколаївською філією державної будівельної експертизи були видані позитивні висновки по проектах модернізації систем опалення у будівлях поліклініки та педіатричного відділення Вознесенської лікарні

В рамках проекту Європейського Союзу «Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенську», яким передбачено провести комплексну енергоефективну модернізацію двох будівель Вознесенської лікарні, була розроблена проектно-кошторисна документація на модернізацію системи опалення кожної будівлі окремо.

Зазначена проектно-кошторисна документація розроблялася із врахуванням українських та європейських вимог та норм, сучасних підходів до енергоефективної модернізації систем опалення, а також відповідає критеріям економічності та надійності. Так згідно проекту у будівлях будуть встановлені сучасні індивідуальні теплові пункти, встановлені нові радіатори, проведено балансування систем. А у будівлі педіатрії передбачено також використання теплового насосу для обігріву та гарячого водопостачання, що дозволить збільшити частку відновлювальних джерел енергії у енергетичному балансі лікарні.

Після отримання позитивних висновків державної будівельної експертизи, незабаром будуть розпочаті процедури конкурсного відбору підрядників на виконання будівельних робіт.

Проект з модернізації систем опалення інтегрований у комплексний проект повної енергоефективної модернізації будівель Вознесенської лікарні, яким передбачено:

  • Утеплення фасадів;
  • Утеплення горищ;
  • Утеплення підвалів;
  • Заміна вікон та дверей на енергоефективні;
  • Модернізація системи вентиляції;
  • Модернізація системи освітлення;
  • Заміна електропроводки;
  • Оптимізація споживання холодної води: заміна систем водопостачання та водовідведення;

Довідково: З 1 вересня 2015 року Фундація ПАУСІ офіційно розпочала реалізацію проекту “Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенську”. Метою зазначеного Проекту є активізація виконання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку в м. Вознесенськ, демонстрація можливостей здійснення подібних проектів в рамках Угоди мерів, досягнення скорочення енергоспоживання до 72% в будівлях Вознесенської міської лікарні. Проект фінансується за кошти Європейського союзу з частковим фінансуванням Вознесенської міської ради.