Напрямок

Проект з комплексної модернізації будівлі педіатрії у Вознесенську пройшов державну експертизу

Проект з комплексної модернізації будівлі педіатрії у Вознесенську пройшов державну експертизу

26-Dec-2017

У місті Вознесенськ, Миколаївської області продовжується реалізація проекту Європейського Союзу “Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенську”, в рамках якого передбачена енергоефективна модернізація двох будівель лікарні за європейськими підходами

Проект Європейського Союзу націлений на модернізацію будівель поліклініки та педіатричного відділення Вознесенської лікарні з метою зниження енергоспоживання, демонстрації ефективного використання відновлюваних джерел енергії.  Наразі розроблено проектно-кошторисну документацію на проведення енергоефективної модернізації двох будівель. За українськими будівельними правилами проекти мають проходити комплексну будівельну експертизу перед початком виконання робіт. Наразі проект модернізації будівлі педіатрії отримав позитивний висновок державної експертизи. Проект модернізації іншої будівлі – поліклініки наразі передано для проходження експертизи.

Проектом з комплексної енергоефективної модернізації будівлі педіатрії передбачено:

  • Утеплення стін;
  • Модернізацію системи освітлення будівлі;
  • Модернізацію системи водопостачання та водовідведення;
  • Встановлення системи диспетчеризації;
  • Інші загальнобудівельні роботи.

Нагадаємо, що раніше було розроблено проект та отримано позитивний висновок на проведення робіт з модернізації системи опалення будівлі педіатрії, яким передбачено заміну системи опалення будівлі, встановлення сучасного індивідуального теплового пункту та теплового насосу для опалення та підготовки гарячої води. Роботи з модернізації системи опалення виконуються за рахунок співфінансування Проекту з боку місцевого бюджету та Державного фонду регіонального розвитку.

Наразі розпочато процес розроблено тендерної документації, яка має бути погоджена із Командою Підтримки Програми Європейського Союзу «Угода Мерів – Демонстраційні Проекти» за правилами реалізації проектів ЄС.

Слідкуйте за анонсами!

Довідково: З 1 вересня 2015 року Фундація ПАУСІ офіційно розпочала реалізацію проекту “Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенську”. Метою зазначеного Проекту є активізація виконання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку в м. Вознесенськ, демонстрація можливостей здійснення подібних проектів в рамках Угоди мерів, досягнення скорочення енергоспоживання до 72% в будівлях Вознесенської міської лікарні. Проект фінансується за кошти Європейського союзу з частковим фінансуванням Вознесенської міської ради.