Напрямок

Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ оголошує повторний конкурс для громадських організацій з міста Черкаси „Підтримка фінансової прозорості і належного врядування в українських містах”

Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ оголошує повторний конкурс для громадських організацій з міста Черкаси „Підтримка фінансової прозорості і належного врядування в українських містах”

10-Jul-2014

В умовах обмеженості фінансових ресурсів українських міст, Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ вважає важливим виконання наступних вимог до управління місцевими фінансами:
  • використання коштів місцевого бюджету за призначенням;
  • складання бюджету міста з урахуванням реальних потреб громади ;
  • складання і затвердження бюджету лише після аналізу потреб жителів міста та основних напрямів місцевого розвитку ;
  • бюджет - інструмент впровадження стратегічного плану розвитку міста;
  • проведення оцінки ефективності використання коштів за результатами виконання бюджету міста.

Розуміючи потреби громад у підтримці їхнього прагнення здійснювати моніторинг і контроль над витрачанням муніципальних коштів, Фундація ПАУСІ оголошує конкурс для громадських організацій з міста Черкаси. Конкурс проводиться в рамках проекту „Бюджети за завданнями у Вінниці і Черкасах: підтримка фінансової прозорості та належного врядування в органах місцевого самоврядування України”.

Цей міжнародний проект виконується з 2012 року за фінансової підтримки Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи у партнерстві з Вінницькою і Черкаською міськими радам (Україна) та Муніципалітетом міста Краків (Польща).

Цілі конкурсу:
  • посилення підзвітності органів місцевого самоврядування громаді міста;
  • поглиблення співпраці міської влади з громадськими організаціями;
  • залучення громадськості до прийняття рішень, які стосуються бюджету міста;
  • підвищення ефективності використання бюджетних коштів на місцевому рівні.

Фінансування: Загальна сума, яка може бути виділена на фінансування проектів в рамках даного конкурсу, дорівнює 250.000 грн. Розмір грантів: від 40.000 грн. до 65.000 грн.

Тривалість проектів від 4 до 6 місяців в 2014

Подання заявки на отримання гранту: Претенденти на отримання фінансування повинні оформити свою проектну пропозицію згідно встановленого зразка і надіслати повний комплект документів у електронному вигляді на адресу pauci.competition@gmail.com до 5 серпня 2014 року.

Приєднані файли: Інструкція щодо участі у конкурсі