В Чернігові та Черкасах створені групи з впровадження партисипаторного бюджету

В Чернігові та Черкасах створені групи з впровадження партисипаторного бюджету

28-May-2015

Відповідно до розпоряджень за підписами міських голів до складу груп увійшли представники міської влади, депутатського корпусу та громадських організацій.

У місті Чернігові розпорядженням міського голови від 30 квітня 2015 року №114-р була створена робоча група з питань розробки основних положень та принципів громадського (партисипаторного) бюджету в місті Чернігові http://www.chernigiv-rada.gov.ua/document/rozporyadzshenya-mer/6459

Група створена з метою впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету м. Чернігова та розвитку демократичного процесу обговорення громадою напрямів використання бюджетних коштів.

У місті Черкаси розпорядженням міського голови від 13. 05. 2015 № 62-р утворено Координаційну раду з питань партиципаторного бюджету для розробки основних принципів та механізмів впровадження і реалізації партиципаторного бюджетування у місті Черкаси в рамках проекту Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ «Партиципаторний бюджет – можливості для підвищення громадської активності і встановлення належного партнерства з органами влади» http://www.dfp.ck.ua/postit/10326.html

Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ в містах Чернігові, Черкасах та Полтаві впроваджує Проект «Партиципаторний бюджет – можливості для підвищення громадської активності і встановлення належного партнерства з органами влади» ставить за мету сприяти розповсюдженню нового механізму участі в Україні, використовуючи польській досвід у цій сфері.

Зазначеним Проектом передбачається навчання посадовців міської влади, громадських активістів з питань методології запровадження партиципаторного бюджетного процесу, навчальні поїздки до Польщі, а також опрацювання та запровадження за допомогою

українських і іноземних експертів моделі формування місцевих бюджетів за участю громадян у містах-партнерах Проекту.

В рамках зазначеного Проекту Фундації ПАУСІ у березні поточного року пройшли презентаційні зустрічі та одноденні семінари у міських радах Черкас, Полтави та Чернігова. Також відбулися триденні навчання для громадських активістів Чернігова та Полтави.

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).