Напрямок

Навчальний візит до Республіки Польща

Навчальний візит до Республіки Польща

23-Jul-2015

Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ запрошує до участі у навчальній поїздці «Місцеве самоврядування у Польщі: чому воно працює?».

До участі у навчальній подорожі запрошуються особи які беруть активну участь у розвитку місцевого самоврядування, процесах децентралізації в Україні, а саме: представники органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад, державні службовці, активісти громадських об’єднань, дослідники та експерти, представники асоціацій органів місцевого самоврядування. Учасники мають представляти Закарпатську, Чернівецьку, Тернопільську, Хмельницьку, Кіровоградську, Миколаївську, Херсонську, Житомирську, Рівненську, Сумську області.

Метою навчального візиту є ознайомлення українських учасників з історією реформ та сучасними механізмами функціонування місцевого самоврядування у Польщі. Вивчення польського досвіду проходитиме крізь призму трьох складових належного врядування: повноваження (розподіл повноважень між центральним та місцевим рівнями, а також між органами місцевого самоврядування); ресурси (фінансові та майнові); підзвітність/відповідальність (перед виборцями та юридична).

Навчальний візит, зокрема включатиме зустрічі та презентації у:

  • органах місцевого самоврядування (гміна, повіт, воєводство);
  • місцевих агенціях та компаніях;
  • Міністерстві адміністрації та цифризації РП;
  • Комітеті з питань місцевого самоврядування і регіональної політики Сейму РП;
  • адміністраціях воєводств;
  • Місцевих колегіях з апеляцій, Регіональних палатах з аудиту;
  • асоціаціях органів місцевого самоврядування: Асоціація польських міст, Асоціація польських повітів, Союз сільських гмін Республіки Польща, Угода маршалаків польських воєводств тощо;
  • аналітичних та навчальних установах: Вища школа публічного адміністрування, правничі факультети університетів тощо.
У навчальному візиті візьмуть участь три групи учасників з 12 осіб у кожній:
  • Перша група, 7-12 вересня 2015 р.;
  • Друга група, 28 вересня – 03 жовтня 2015 р.;
  • Третя група, 16-21 листопада 2015 р.

Фундація ПАУСІ покриває всі витрати пов’язані з навчальною поїздкою, окрім витрат на страхування, а також щодо отримання віз.

Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсних засадах. Для участі у поїздці потрібно заповнити аплікаційну форму за посиланням до 5 серпня 2015 року. Результати відбору учасників поїздки будуть оголошені до 7 серпня 2015 року.

В разі виникнення питань щодо навчальної поїздки, звертатися до Костянтина Плоского за тел.(067) 222-80-65, e-mail: pauci.kp@gmail.com

Проект співфінансується з фондів Програми "Підтримка демократії" фінансованої в рамках програми польського співробітництва в цілях розвитку Міністерства закордонних справ РП.