Економічні реформи в Україні

Економічні реформи в Україні

19-Dec-2015

Фундація ПАУСІ виступила співорганізатором Міжнародної конференції «Оцінка динаміки економічних реформ в регіонах України в умовах інтеграції до ЄС».

Конференція відбулася 18 грудня 2015 року в м. Києві за результатами реалізації проекту «Сприяння країн Вишеградської четвірки в оцінці економічних реформ регіонів України в умовах інтеграції до ЄС».

Організатором міжнародної конференції став Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень (Чернігів, Україна) за підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду (Словаччина). Фундація ПАУСІ виступила співорганізатором заходу.

Основні цілі конференції:

  • оцінити нинішній стан економічного розвитку України в контексті європейської інтеграції та нових геополітичних викликів;
  • презентувати результати дослідження динаміки економічних реформ в регіонах України в умовах європейської інтеграції, що проводилось у 2015 році за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду;
  • обговорити перспективи впровадження економічних реформ в регіонах України в короткостроковій перспективі.

Під час конференції Ян Пєкло, директор Фундації українсько-польської співпраці ПАУСІ зауважив:

“…Якщо ви говорите про економіку України, про зміни в Україні, ви маєте враховувати контекст війни на сході, і анексію Криму, політику Росії, яка намагається дестабілізувати не тільки Україну, а й країни Східного Партнерства. Але ми маємо пам’ятати, що не тільки економіка один інструмент, який має обраховувати баланс цього дестабілізаційного ефекту, який підтримується “путінською Росією”, але є й деякі оптимістичні знаки, згідно із теперішньою статистикою – українська економіка зростає, це не дуже феєричне зростання, але воно є – і це хороший знак“.

“Для Варшави Україна завжди була в топ-пріоритеті. Польща була однією з перших країн, яка визнала незалежність України. Деякі люди казали, що Канада була першою, але я думаю, що через часову різницю це була Польща. Ми сусіди і ми розділяємо не тільки кордони, але й однакову традицію, таку ж  історію, іноді це була складна історія, але засадничо ми віримо, що немає безпечної і процвітаючої Європи без демократичної і вільної України”.

“…Якщо гроші будуть залишатися в регіонах, це допомагає їх контролювати і їх набагато важче вкрасти. Реформа децентралізації – це один із важливих інструментів обмеження і боротьби із корупцією“.

Детальніше про конференцію.