Напрямок

ЗАПРОШУЄМО НА КОНФЕРЕНЦІЮ У ХАРКОВІ

ЗАПРОШУЄМО НА КОНФЕРЕНЦІЮ У ХАРКОВІ

02-Feb-2016

Проміжні підсумки реалізації проекту "Ефективне управління енергією - перший крок до Зеленого університету" будуть підведені у Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова.

Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ спільно з громадською організацією «Грінкубатор» протягом липня - грудня 2015 року у Харківському національному Університеті міського господарства імені О.М. Бекетова реалізовувався проект "Ефективне управління енергією - перший крок до Зеленого університету". Що вдалося досягнути за шість місяців роботи проекту і які подальші плани – про це так інше говоритимуть учасники конференції 5 лютого 2016 року у ХНУМГ імені О.М. Бекетова

Актуальність розумного споживання води, тепла, електроенергії є дуже високою в наші дні. З кожним кварталом в Україні зростає вартість енергії, однак власники будівель (користувачі енергії) не поспішають докорінно змінювати ситуацію. Для бюджетних закладів освіти це питання стоїть дуже гостро. Постійне скорочення бюджетів, обмеженість у залученні додаткових джерел фінансування, більш значний ріст тарифів на енергоносії у порівняння із тарифами для населення, не дають можливості залучати кошти на розвиток, постійно витрачаючи значні кошти на неефективне споживання енергоресурсів. На зміну частковим заходам по економії електроенергії, води та тепла має прийти системна робота по управлінню енергоспоживанням на підприємстві, що дозволяє значно оптимізувати енерговитрати. Такий підхід носить назву енергоменеджмент. Наявність щоденного моніторингу енергоспоживання, аналіз даних та дії енергоменеджера дають можливість розумно зменшувати енергоспоживання без залучення значних інвестицій.

Запровадити такий підхід взявся ХНУМГ імені О.М. Бекетова в рамках проекту "Ефективне управління енергією - перший крок до Зеленого університету", що стартував в Університеті з  липня 2015 року за фінансової підтримки Посольства республіки Польща в Україні.

В рамках реалізації проекту була поставлена мета на зменшення енергоспоживання в будівлях Університету до 10% завдяки ефективному енергоменеджменту та зміні поведінці персоналу щодо енергоспоживання. Всі етапи реалізації проекту від ідеї до практичного втілення в життя будуть представлені командою проекту протягом конференції. Даний захід буде цікавим та актуальним для всіх, хто займається питаннями енергозбереження у вищих навчальних закладах: керівників навчальних закладів, проректорів з АГЧ, енергоменеджерів та інших.

Програма конференції.

За додатковими запитаннями, звертайтесь:

Наталя Бібік  – координатор проекту в Університеті

Тел. 057 707 30 50, 095 742 06 86 E-mail: nvbibik@gmail.com

Проект фінансується в рамках програми польської закордонної допомоги Міністерства закордонних справ Польщі 2015 року